((فَلیَعمَل کُلُّ امرِیٍ مِنکُم بِما یَقرُبُ بِه مِن مَحَبَّتِنا و یَتَجَنَّب ما یُدنیهِ مِن کَراهَتِنا و سَخَطِنا)) – احتجاج طبرسی2 :324

متن بالا گزیده ای است از نامه ی حضرت حجت بن الحسن عج الله تعالی فرجه الشریف به شیخ مفید رحمت الله علیه. اما به اختصار به تحلیل، معنا و مفهوم بخش کوچکی از نامه ی حضرت (عج) به شیخ مفید می پردازیم.

نامه ی امام زمان به شیخ مفید
گزیده ای از نامه ی حضرت حجت بن الحسن عسکری علیهماالسلام به شیخ مفید رحمت الله علیه

عمل صالح

((پس هر یک از شما باید به آن چه او را به دوستی ما نزدیک می گرداند عمل کند و از آن چه به ناخشنودی ما نزدیک اش می برد بپرهیزد.))

مسلماً محب برای رسیدن به محبوب کاری می کند که او را دوست داشته باشد و هرچه بدان کار بیشتر بپردازد، توجه محبوب را بیشتر جلب می کند. قطعا هر کار و عمل نیکی مورد رضایت ائمه علیهمُ السلام است، قطعا هر عمل گناه ما بیماری و ناراحتی است بر امام زمان ما.

امام زمان عجل لله تعالی فرجه الشریف خود حد اعلای عمل کننده اعمال صالح می باشند، درنتیجه از شیعیان هم خواسته اند با عمل صالح به محبوب خویش نزدیک و نزدیک تر شوند.

حضرت بقیه الله علیه السلام در نامه خود به شیخ مفید یادآور شده اند که کارهای ناپسند شیعیان، آنان را از درگاه امامان دور م کند و سعادت دیدار را از ایشان می گیرد.

کافیست به خود رجوع کنم، بیاندیشم درباره ی گناهانی که انجام داده ام. آیا با گوشی که حرام گوش داده، انتظار شنیدن صدای دلربای حجت بن الحسن(عج) را دارم؟ آیا با چشمانی که به گناه آلوده گشته،  انتظار دیدن چهره ی نورانی حضرت صاحب الزمان را دارم؟ آیا با زبانی که به گناه و عمل بیهوده و عبث، غیبت، دروغ، تهمت و … باز بوده، انتظار هم زبانی با محبوب زمان حضرت حجت بن الحسن (عج) را داریم.

انجام واجبات

بنا بر گزیده ای از نامه ی حضرت صاحب الزمان به شیخ مفید که در بالا قرار دادیم، محبت در واقع انجام واجبات و ترک محرمات، محبت به آستان امام را افزایش می دهد. همه ی ما واجبات را می دانیم. یاد حدیثی از امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام افتادم در خطبه ی 109 نهج البلاغه می فرمایند:

(( إنَّ أفضَلَ ما تَوَسَّلَ بِهِ المُتَوَسِّلُونَ اِلَی اللهِ – سُبحانَهُ و تَعالی – الأیمانُ بِهِ وَ بِرَسُولِهِ و الجهادُ فی سَبیلِهِ… و اِقامُ الصَلاةِ… وَ ایتاءُ الزَّکاةِ… و صَوْمُ شَهْرِ رَمَضانَ… وَ حِجُّ الْبَیْتِ… وَ صِلَةُ الرَّحِمِ… وَ صَدَقَةُ السِّرِّ…))

(( بهترین کارهایی که با آن ها می توانبه سوی خدای بزرگ تقرب جست عبارت اند از: ایمان به خداوند و به رسول او و جهاد در راه او… و بر پا داشتن نماز… و پرداخت زکات… و روزه ی ماه رمضان… و حج خانه ی خدا… و پیوند با خویشان… و صدقه ی نهانی.))

نماز

نماز های یومیه از واجبات هستند که 17 رکعت هستند.

  • نماز ظهر و عصر : نماز ظهر 4 رکعت و نماز عصر 4 رکعت می باشد.
  • نماز مغرب و عشاء : نماز مغرب 3 رکعت و نماز عشاء 4 رکعت می باشد.
  • نماز صبح : نماز صبح 2 رکعت می باشد.

از نشانه های مومن در روایات ائمه علیهم السلام خواندن نماز شب می باشد.

نماز شب : نماز شب 11 رکعت است.

  1. نیت : نماز شب(نافله شب) – 4 نماز دو رکعتی همچون نماز صبح
  2. نیت : نماز شفع، 2 رکعت – رکعت اول : سوره حمد، توحید و ناس رکعت دوم : سوره حمد، توحید و فلق
  3. نیت : نماز وتر، 1 رکعت – حمد، توحید(3 بار)، فلق، ناس و در قنوت نماز وتر می خوانیم:
  • 70 مرتبه، استغفرالله ربی و اتوب الیه
  • استغفار برای 40 مومن، اللهم اغفر….   – یا همچنین می توانیم بگوییم ((اللهم اغفر للمومنین و المومنات))
  • 300 مرتبه، اللهی العفو
  • 7 مرتبه، اللهم هذا مقام العائذ بک من النار
  • و سپس میگوییم : رَبّ اغفِرلی و ارحَمنی و تُب عَلیَّ إنَّکَ أنتَ التواب الغَفُور الرَحیم

روزه

روزه ی ماه مبارک رمضان از واجبات دین است. ترک عمدی روزه از گناهان کبیره می باشد. فرد بیماری که روزه برایش ضرر دارد، روزه گرفتن برایش حرام است و بجای آن کفاره ی روزه را به فقیر و گرسنه پرداخت نماید.(برای احکام روزه به رسالة عملیه مرجع خود رجوع کنید)

خمس

خمس از واجبات است که برای توزیع مال و ثروت بین فقرا گذاشته شده است. خمس عبارت است از یک پنجم اضافه ی مال که سر سال خمسی ما اضافه بیاید. برای احمکام مربوط به خمس می توانید به قسمت خمس رسالة عملیه مرجع تقلیدتان مراجعه فرمایید.

زکاة

زکات از واجبات شیعیان هست و در آن 9 قلم از کالاهای اساسی برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور اجتماعی استفاده می شود.

حج

حج از ارکان دین و ترک آن از گناهان کبیره می باشد. حج برای همه ی کسانی که تمام شرایط حج را داشته باشند واجب است.

برای ارتباط با رسانه و گروه فرهنگی حسینیه ی حضرت زهرا علیها السلام وردآورد با ما در تماس باشید. می توانید برای ارتباط با ما از این لینک  اقدام فرمایید.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست