به نام الله و با توسل به حضرت بقیة‌الله(عج). مجالس ذکر اهل بیت(ع) و پرداختن به قرآن و عترت پیامبر(ص) از مواردی است که همواره در خانواده‌ها بوده و هست. امروزه در مساجد، حسینیه‌ها و منازل این جلسات برقرار است.

این جلسات طبق احادیث و روایات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اهل بیت(ع) هم در روایات متعدد ما را به این جلسات و امور امر کرده‌اند چرا که موجب سعادت دنیا  و آخرت انسان‌ها می‌شود.

در این مطلب چند روایت و حدیث بدر مورد این مطلب خواهم آورد که خالی از لطف نیست. باشد این جلسات موجب نزدیکی ما به امام غریبمان و تعجیل در امر فرج ایشان گردد، الهی آمین.

روایات درباره‌ی جلسات ذکر اهل بیت(ع)

روایت اول

شرکت کردن و حضور در مجلس ذکر و دعا مستحب است هر چند که به آن اشتغال نورزد. شاهد بر این مطلب روایتی است که در بحار به نقل از عَوالی اللّئالی آمده که:

عدّه ای از مشایخ به طریق صحیحی از حضرت رضا علیه السلام روایت کرده اند که فرمود: هنگامی که اهل مجالس ذکر و علم به منزل‌هایشان باز می‌گردند، خدای عزّ و جل به فرشتگانش می‌فرماید: ثواب آنچه از کارهای اینان دیدید بنویسید، پس برای هر کدام ثواب عملش را می‌نویسند، و بعضی از افراد را که با آنها حاضر بوده اند رها می‌کنند.

پس خداوند عز و جل می‌فرماید: چرا فلانی را ننوشتید مگر با ایشان نبود و در جمعشان حضور نداشت؟ می‌گویند: پروردگارا او با آن‌ها شرکت نداشت و کلمه ای هم سخن نگفت.
خداوند جلیل جل جلاله می‌فرماید: مگر همنشین آن‌ها نبود؟ عرضه می‌دارند: چرا پروردگارا، پس می‌فرماید: او را با آن‌ها بنویسید، آنان قومی هستند که همنشینشان به سبب ایشان بدبخت نشود، پس او را با آنها می‌نویسند، و خداوند تعالی فرماید: برای او ثوابی مثل ثواب یکی از آنها بنگارید.

بحار الانوار، ۱ / ۲۰۲ و عوالی اللئالی، ۴ / ۶۸.

روایت دوم

در مجلّد اول بحار از پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم مروی است که فرمودند: اگر به بوستان‌های بهشت گذرتان افتاد در آن‌ها به گردش و تنعم بپردازید.
عرض کردند: یا رسول اللَّه، بوستان‌های بهشت چیست؟
فرمودند: حلقه‌های ذِکر؛ که خداوند را کاروان‌هایی از فرشتگان است که در پی حلقه‌های ذکر می‌گردند، پس هنگامی که به آنها برسند پیرامونشان را می‌گیرند.
بحار الانوار، ۱ / ۲۰۵.

روایت سوم

در اصول کافی به سند خود از حضرت ابی عبداللَّه صادق علیه السلام آمده که فرمودند: هیچ سه نفر به بالا از مؤمنین جمع نشوند مگر اینکه به مثل آن‌ها از فرشتگان حاضر گردند. پس اگر دعای خیر کنند، آمین گویند، و اگر از شرّی به خدا پناه ببرند، فرشتگان از خداوند می‌خواهند که آن شرّ را از آنان دور نماید و اگر حاجتی بخواهند، به درگاه الهی شفاعت کنند و قضای آن را تقاضا نمایند ….

کافی، ۲ / ۱۸۷.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • I love what you guys tend to be up too. This sort of clever work and exposure!
    Keep up the terrific works guys I’ve incorporated you
    guys to my blogroll.

    Feel free to surf to my web-site meilleur casino en ligne

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست