در ابتدای امر ولادت حضرت زینب (س) را به محضر ولی عصر (عج) تبریک عرض می کنیم. جا دارد روز پرستار را هم خدمت قشر فهمیده و زحمت کش پرستاران تبریک و تهنیت عرض کنیم.
مراسم ولادت حضرت زینب(س) در آبان 1403 در حسینیه فاطمة الزهرا (س) برگزار گردید. در این نوشته این مراسم از جهات متنی، تصویری، ویدیویی و صوتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به بررسی عوامل اجرایی این مراسم با شکوه بپردازیم.
- پیش منبر: کربلایی مهدی خدادادی
- سخنران: حجت الاسلام شیخ مهدی ملایی
- مداح: کربلایی محمد چلیپا
برای این عزیزان و خانواده محترم شان سلامتی و توفیق روز افزون را خواستاریم.
گزارش تصویری:
گزارش متنی:
(گزیده سخنان حجت الاسلام شیخ مهدی ملایی در مراسم ولادت حضرت زینب (س) )
در ایام ولادت حضرت زینب (س) هستیم. بی بی به گردن تمام شیعیان حق دارند. بایستی مجالس بیشتری به نام شان برگزار شود.
ماجرای اسم گذاری بی بی:
بی بی اولین دختر امام علی (ع) و حضرت زهرا(س) بودند. خبر دادند به امیرالمومنین (ع) که صاحب دختر شدند. قنداقه بی بی را به وی دادند. گفتند یا امیر اسمش را چه می گذاری؟ فرمودند: از برادر خود پیامبر(ص) سبقت نخواهم گرفت و این کار را به وی می سپارم. پیامبر(ص) در مسافرت بودند. بعد از شنیدن خبر ولادت خود را سریع به مدینه رساندند. وی نیز گفت من از خدای خویش سبقت نخواهم گرفت. هر آنچه او تعیین کند.جبرئیل آمد و فرمود: ای پیامبر اسم این دختر را زینب بگذارید. معنای کلامی این اسم یعنی زینت پدر.
تشابه حضرت زینب (س) با حضرت خدیجه(س)
پیامبر(ص) فرمودند: این دختر بسیار شبیه به مادربزرگ اش خدیجه. بایستی این نکات مشترک را درک کرد. باید این وجه شبه را رفت تحقیق کرد و فهمید.
جایگاه حضرت زینب (س) از نظر شخصی خودم
جایگاه وی در بین غیر معصومین حقیقتا تک هست. حتی برتری دارد نسبت به حضرت ابوالفضل (ع). وی هفت معصوم را درک کرده. فرزند حضرت زهرا (س) هست. این ها سبب شد که شخصیت بی بی به این خوبی شکل بگیره.
ویژگی های حضرت زینب (س)
علم وی
اولین ویژگی خاص حضرت علم وی بود. جنس علم وی از علم الهی بود. این موضوع چگونه به ما رسیده؟. از آن جمله ای که حضرت زین العابدین (س) به بی بی خود می گویند: خداروشکر که شما بانویی فهمیده هستید بدون آنکه کسی شما رو تفهیم کند.
ولایت مداری وی
منزوی هرگز مزن بیهوده لافِ عاشقی
این حسین تنها یک عاشق دارد آن هم زینب استشاعر: مرحوم منزوی اردبیلی
وی تا توانستند در رکاب امامان زمان خویش بودند.
شجاعت وی
وی در زمانی به کاخ یزید ملعون رفتند؛ با شجاعت کامل به آن ملعون پاسخ دادند. اصلا ترسی در حرف هایشان دیده نمی شد.
عبادت و بندگی وی
ایشان در آن شرایط سخت اسارت هم واجبات را فراموش نمی کرد. حتی او نماز شب هم را می خواند و هیچ گاه خود را از خدایش جدا نمی کرد.
در اخر به سفارش امام زمان(عج) خدا را برای ظهورش به مصائب حضرت زینب (س) قسم دهیم.
گزارش ویدیویی:
گزارش صوتی: