در زمستان 1403 با مدد الهی و عنایت حضرت ولی عصر(عج) برای امام جواد (ع) و حضرت علی اصغر (ع) مراسم ولادت برپا کردیم. این مقاله به گزارش این مراسم اختصاص یافته است. این بررسی شامل گزاره های تصویری، متنی، ویدیویی و صوتی می باشد. ابتدای کار به معرفی عوامل اجرایی این مراسم می پردازیم.
- پیش منبر: کربلایی مهدی خدادادی
- سخنران: استاد حاج محسن داداشی
- مداحان: کربلایی محمد چلیپا، کربلایی هادی افتخاری
برای تمامی این عزیزان و خانواده های گرامی شان آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون داریم.
گزارش تصویری:
گزارش متنی:
(سخنان ارزشمند استاد حاج محسن دادادشی)
صحبت هایم دارای دو عنوان ذیل می باشد.
- روایاتی از امام رضا (ع) و امام جواد (ع) (منبع: جلد 50 بحارالانوار)
- جایگاه ائمه اطهار و تفاوت آن با سایر بزرگان
ابتدای کار به بحث دوم بپردازیم.
اهل بیت نور واحد هستند.
خیلی از ما ها فکر می کنیم چون امام جواد (ع) و امام هادی (ع) در کودکی به امامت رسیدند؛ زیاد مهم نیستند.! اصلا و ابداً این طور نیست. حضرت جواد (ع) در روایتی ما را روشن می کنند. روایت به این شکل هست: هزاران سال قبل از خلقت انسان ها، سه ذات نورانی رسول الله (ص)، حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین (ع) وجود داشتند و مشغول عبادت خداوند بودند. بعد از این بزرگواران یازده ذات بعدی روی کار آمدند. جایگاه این سه ذات مبارک از یازده ذات بعدی اندکی متفاوت هست.
رسول الله (ص) خودشان فرمودند: همه ی اهل بیت از یک نور هستند. مثلا شاید شنیده باشید که امیرالمونین (ع) به حسنین فرمود که نمی توانید مثل من باشید. معصوم از روی هوا حرفی نمی زند. در روایات داریم تمام اهل بیت کشتی نجات هستند؛ ولی کشتی نجات امام حسین(ع) سریعتر از سایرین هست.
جایگاه حضرت علی اصغر (ع) برای همه ی شیعیان بالا و والا هست. امّا در برابر جایگاه امام جواد (ع)، امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) پایین تر هست. تمامی این ذات های مبارک از قبل می دانستند که جایگاه شان کجا هست.
در شناخت جایگاه ها دچار گمراهی نشویم.
معنی اسم جواد از نظر امام رضا(ع)
اسم اصلی امام جواد (ع) محمد بود. امّا چی شد که اسم جواد به خود گرفتند. بله ایشان بسیار بخشنده بودند. این حدیث از امام رضا(ع) بسیار شنیدنی هست. حضرت رضا(ع) در ایام حج مشغول طواف بودند. فردی از وی معنی اسم جواد را پرسید. امام به زیبایی جواب دادند. فرمودند: اگر مخلوق جواد باشد؛ باید بخشنده باشد. اگر نبخشد، آن وقت بخیل هست.
ولی اگر مخلوق را در نظر بگیریم، چه ببخشد و چه نبخشد جواد هست. چون تمام هستی برای خداوند هست. خورشید نهم ولایت در بخشش مثل خداوند بودند. خداوند به چهارده معصوم قدرت خالقیت و مالکیت را داده است.
ذکاوت امام جواد (ع)
مامون لعنت الله علیه یک قاضی را مسئول ضایع کردن حضرت جواد (ع) قرار داد. آن قاضی شروع کرد و این سوال را پرسید: کسی که در حال احرام حیوان را شکار کند؛ حکم اش چی هست؟
امام جواد (ع) پرسید: داخل باشه یا بیرون؟ شکار پرنده باشه یا خیر؟ آیا کوچک بوده یا بزرگ و این چنین سوالاتی. مامون و قاضی تسلیم شدند. حضرت البته برای تمام این حالات پاسخی داشتند و ارائه دادند.
پرهیز از اندیشه به ذات الهی
حضرت جواد(ع) می فرمایند: در ذات خداوند فکر نکنید. ولی برای درک عظمت خداوند در آفریده های وی تفکر کنید. رسیدن از مخلوقات به ذات خالق غیرممکن هست. در دعای روز عرفه امام حسین (ع) هم به این مورد اشاره شده است.
توضیحاتی پیرامون بحارالانوار و علامه مجلسی
تمامی این نکات برگرفته از جلد پنجاهم بحارالانوار هست. این کتاب دارای 110 جلد می باشد. جلد 50 اش به احادیث و روایات پیرامون امام جواد (ع) اختصاص یافته است. به نظر بنده هیچ شخصی به اندازه علامه مجلسی به شیعیه خدمت نکرده است.
فردی که امامتِ حضرت جواد (ع) برایش ثابت شد.
فردی خواست از حضرت سوالی بپرسد. آن فرد دارای نییت خوبی نبود. امام جواد(ع) به این موضوع پی بردند و به آن فرد فرمودند که نیت خوبی نداری . این اطلاع از درون دل سبب شد تا آن فرد امامتِ حضرت جواد(ع) برایش ثابت شود.
تمامی امامان در یک جایگاه هستند. هیچ کدام از آنان برای تشکیل حکومت نیامدند. هدف اصلی پیامبر(ص) و ائمه اطهار هدایت مردم به سمت خداوند بود.