وظیفه ما محیا کردن جامعه برای ظهور ولی عصر (عج) می باشد. یکی از پایه های این هدف تربیت دینی و شایسته کودکان و فرزندان هست. ما در این گزارش به بررسی جلسه دوم دوره کودک و نوجوان برتر می پردازیم. در کلاس کودک و نوجوان برتر ما از نکات مهم و کاربردی حجت الاسلام سید جواد زهراپور استفاده می بریم.
مروری بر جلسه گذشته
به طور کل ما سه محیط تربیتی داریم. بسته مانند پنجاه سال پیش. آزاد یعنی فرد طوری تربیت شده که در برابر ناهنجاری ها مقاوم باشد. جامعه امروزی ما دارای محیط تضاد هست. یعنی پدر و مادر یک چیزی می گویند، معلم یک چیزی و الا آخر. در این جامعه باید بر روی سه شاخه شخصیت، آزادمنشی و تفکر فرزندانمان کار کنیم.
کار بر روی شخصیت
هر اولیایی ممکن هست یک هدفی از تربیت کودکان داشته باشند. یکی بخواهد فرزندش ورزشکار شود، یکی بخواهد فرزندش دانشمند شود و … . هدف اصلی ما رسیدن بچه ها به شخصیت دینی هست. برای رسیدن به این هدف مهم باید بر روی شخصیت بچه ها کار کرد. در ادامه به عوامل تشکیل دهنده شخصیت دینی اشاره خواهم کرد.
- پدر و مادر باید نگاه دینی داشته باشند: یعنی نمی توانی انتظار داشته باشی خودت نماز خوان نباشی امّا بچه ات نماز بخواند. بچه ها تقلید کار هستند.
- مقایسه مثبت کردن: مقایسه درست کنیم. نگوییم فلانی نابغه هست، تو احمقی. بگوییم تو با استعداد تر از مثلا پسرخاله ات هستی.
- مشورت کردن: موقع مسافرت کردن یا کارهای این شکلی از بچه ها نظر بخواهید.
- تعریف از توانمندی های فرزندان: در جمع های خانوادگی از ویژگی های کودکان تعریف کنید. حتی دروغ بگویید! تلقین کنید که مثلا علی نمازاش را می خواند. حالا شاید علی نمازش را خوب نمی خواند.
- تجربه کردن: بگذارید بچه ها تجربه های سالم دلنشین داشته باشند. مثلا به دختران اجازه نیمرو درست کردن بدهید.
- مشارکت در امور: در کارهای خانه کودکان را سهیم کنید. داشتن مشارکت خیلی برای شخصیت آنها مفید هست.
- تکریم فرزندان: احترام فرزندان را نگه دارید. هنگامی که وارد جمع شدند؛ به آنها بلند سلام کنید.
گزارش تصویری:
گزارش صوتی: