به لطف خداوند و ولی عصر (عج) به سومین جلسه دوره کودک و نوجوان برتر رسیدیم. امیدواریم این سلسله جلسات با کیفیتی بیشتر از الآن ادامه دار باشد و بتوانیم نسلی شایسته برای نوکری امام زمان (عج) محیا کنیم. با ما همراه باشید تا سخنان و نکات ارزشمند حجت الاسلام سید جواد زهراپور را بیاموزیم.

مروری بر جلسه گذشته

به طور کل ما سه محیط تربیتی داریم. بسته مانند پنجاه سال پیش. آزاد یعنی فرد طوری تربیت شده که در برابر ناهنجاری ها مقاوم باشد. جامعه امروزی ما دارای محیط تضاد هست. یعنی پدر و مادر یک چیزی می گویند، معلم یک چیزی و الا آخر. در این جامعه باید بر روی سه شاخه شخصیت، آزادمنشی و تفکر فرزندانمان کار کنیم.

نقش آزادمنشی در تربیت کودک

در جلسه قبل راجب بحث شخصیت توضیحاتی را ارائه دادیم. امروز می خواهیم راجب بحث آزادمنشی صحبت کنیم.بچه هایمان باید با ما راحت باشند؛ حرف هایشان را به جای اینکه به غریبه ها بگویند، به ما بزنند.متاسفانه امروزه در خانواده های مذهبی بچه ها به سمت پنهان کاری می روند. در مرحله اول باید خود پدر و مادر دارای شخصیت باشند. اگر اشتباهی مرتکب شده اند؛ بپذیرند. از تعصب های بی جا و نادرست دوری کنیم. این تعصب ها می توانند خیلی ضربه بدی به خانواده بزند. اگر پدر و مادر دارای عادت ناپسندی هستند؛ حتما به سمت ترک کردن اش بروند. فرزند شما بازتابی از شماست.

اگر در این جامعه تضاد فرزنمان برایش سوالی پیش آمد با زبان شیرین پاسخ دهیم. مثلا اگر گفت: امام حسین (ع) را چرا دوست داریم؟ در پاسخ سوالی از وی بپرسید که وجدان وی را درگیر کند. اگر فرزندمان بر روی کاری پافشاری می کند؛ بهش فضا بدیم تا نتیجه کار اشتباهش را بپذیرد.

با هر فردی به اندازه سن اش رفتار کنید. مثلا با یک جوان نوزده ساله مانند یک کودک سه ساله رفتار نکنید. بچه ها در سن جوانی و نوجوانی وارد سن وزارت شدند. یعنی کارهایشان باید طبق مشاوره جلو برود. از امر و نهی کردن به آنها پرهیز کنید.

گزارش تصویری:

گزارش صوتی:

فهرست