گروه رسانه ای حسینیه فاطمة الزهرا(س) تقدیم می کند. مراسم استغاثهِ آخرین جمعه ماه ذی الحجه در این حسینیه برگزار گردید. گزارشات تصویری، متنی و صوتی این مراسم به شرح ذیل می باشد:

  • پیش منبر : کربلایی مهدی خدادادی
  • به کلام : حجت الاسلام سید علی موسوی
  • به نفس : کربلایی محمد چلیپا

گزارش تصویری :

گزارش متنی مراسم(گزیده سخنان سید علی موسوی):

نعمتِ ولایت امیرالمومنین(ع)

تا جان به گودی گلو نرسد،ما قدردان نعمتِ ولایت نخواهیم بود. در آن لحظه ایی که تمام امور خیرمان مانند نماز، روزه ،خمس و زکات و حج همانند نور نزد ما می آیند؛ نوری وجود خواهد داشت که از همه اینها روشن تر و بالا تر است. این نور همان ولایتِ امیرالمومنین (ع) هست. تازه آنجا می فهمیم که چقدر کارهایی که ما برای اهل بیت انجام داده ایم در برابر کار هایی که آنها برای ما انجام داده اند؛ بی ارزش هستند.!

مختصری در بابِ حج

قرآن حج و تمام مناسک اش را یک شعیره می نامند. و اشاره دارد که هر کس به این شعیره احترام بورزد از جانب خداوند، به وی تقوای قلبی اعطا می شود.

ذَٰلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ

معنی:هر کس به شعائر خداوند، احترام بگذارد؛ این امر از نشانه های تقوای دل هست.

منبع قرآن کریم، سوره حج آیه 32

در جایی دیگر اشاره شده است؛ کسی که اوضاع مالی اش کفاف حج بدهد امّا نرود، در زمان مرگ اش هیچ فرقی با یهودیان و مسیحیان نخواهد داشت. خیلی ها به حج که نزدیک که می شویم ؛ شروع می کنند دلایلی را برای تکذیب حج می آورند. مثلاً می گویند چرا چند صد میلیون هزینه می کنی که بروی چند تا سنگ ببینی؟ یا مثلاً می گویند دوباره محرم آمد و اینها می خواهند برای حسین(ع) خرج کنند. این چنین افرادی به درک آیه نورانی بالا نرسیده اند.

در بابِ به شناخت رسیدن

ما باید در کارهایی که انجام می دهیم؛ به شناخت برسیم. مثلاً ما در احرام حق نداریم اگر بوی بد به مشامِمان رسید، جلوی بینی خود را بگیریم. یا این که پشه ایی که حتی خواست ما را نیش بزند؛ حق کشتن اش را نداریم. تمام این اعمال در صورت انجام دادن برای ما کفاره خواهند داشت. در این دستورات همین که این دستورات از جانب خداوند آمده است؛ ما باید تسلیم باشیم. یکی از علل دوتا دوتا خواندن نماز های یومیه؛ این است که پیامبر(ص) در روز غدیر نماز ظهر و عصر را با هم خوانده است. ما در واقع داریم سنت غدیر را اجرا می کنیم و خودمان هم از این موضوع غافل هستیم. البته در بعضی مواقع معصومین علیهم السلام از حکمت های دستورات خداوند پرده بر داشته اند.

حج یک عمل تربیتی هم هست.

امام سجاد(ع) می فرمایند: می دانی چرا باید در احرام این قدر  مواضب باشی ؟ چون صرفاً یک عمل دینی نیست،یک عمل تربیتی و پرورشی هم هست. تو در آنجا باید پرورش یابی که فردا روزی در حالی که داری به پدر و مادر زمین گیر شده ات خدمت رسانی می کنی؛ اگر حال ات به هم بخورد، شامل نفرین خواهی شد. به حج می رویم که لوس بار نیاییم. روایت داریم آب دهن مومن، در مقابل 70 نوع بلا شفا هست. بعد ما غذای دهنی شده پدر را نمی خوریم.

قدرت دفاع از دستگاه سیدالشهداء را داشته باشیم.

در ایام محرم ؛ به کسی که دین اش انسانیت هست، بگوییم مرز بین زندگی حیوانی و انسانی را برای ما مشخص کند. محرم یکی از معیار های این تشخیص هست. مانند ابراهیم(ع) باشیم که به اذن الهی خواست پسرش را ذبح کند. در طرف مقابل ادب و احترام اسماعیل(ع) را داریم که الگویی برای ما هست. هر چند که این ذبح به اراده الهی انجام نشد و پیام آمد ابراهیم کار تو نیست. ذبح عظیم پسر تو نیست. تو فقط می توانی برای پسر پیامبر(ص)،حسین(ع) گریه کنی . ما در این زندگی دچار مشکلات زیادی می شویم که علت اش مریضی دلهاست. درمان اش عظمت دادن به نماز هست. مثلاً وضوی خوب بگیریم، اگر امکان اش بود، نماز را در مسجد بر پا داریم.

احترامی که نگذاشتند!

در دین داریم با گوسفندی که برای خدا می خواهیم ذبح کنیم، با احترام رفتار کنیم. حالا ما می بینیم با حسین(ع) به اندازه ی گوسفندی که می خواهند قربانی اش کنند، احترام نگذاشتند.

 

 

گزاره صوتی مراسم:

صوت مراسم

فهرست