در اولین روزهای سال جدید شمسی خدا را شاکریم که در مراسم استغاثه به امام زمان (عج) حضور داشتیم. در این گزارش این مراسم را از جهات تصویری، متنی و صوتی مورد بررسی قرار می دهیم. با ما در ادامه همراه باشید.
ابتدای کار به معرفی عوامل اجرایی این مراسم می پردازیم. برای تمامی این عزیزان و خانواده گرامی شان آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون داریم.
- پیش منبر: کربلایی مهدی خدادادی
- سخنران: حجت الاسلام سید علی موسوی
- مداح: کربلایی محمد چلیپا
گزارش تصویری:
گزارش متنی
گزیده سخنان حجت الاسلام سید علی موسوی در مراسم استغاثه به امام زمان (عج)
بررسی نکته ای از احکام
در آستانه عید فطر هستیم. پرداخت زکات فطریه از امور واجب هست. در روایت داریم این صدقه و زکات بلای سال را از آدم دور می کند. در بیشتر مواقع قوت غالب خانواده ها گندم هست. از این پس این زکات باید با گندم پرداخت شود.
آیا می شود فطریه را به فرزندم بدهم؟
پاسخ این سوال خیر هست. از وظایف واجب پدر تامین کردن فرزندانش هست. امّا می توانید زکات را به سایر نزدیکان خود مانند فامیل و دوستان بدهید.
توصیه هایی با ارزش
زمانی که امیرالمونین (ع) بعد از ضربت خوردن در بستر بودند؛ تعدادی از مردم جلوی منزلشان مشغول گریه و زاری بودند. وی به پسرش حضرت مجتبی (ع) فرمود: برو و آنها را از این کار باز دار. همگان رفتند و فقط اصبغ بن نباته باقی ماند. با سماجت و پیگیری وارد منزل مولایمان شد. از اینکه بعد از مولا از چه کسی احادیث و … را بگیرد؛ ناراحت بود.
مولایمان حضرت علی (ع) برای وی شروع به بازگو کردن داستانی کرد. داستان، وصیت پیامبر (ص) در آخرین روزهای عمرشان بود. به علی (ع) فرمودند: به مسجد برو و بگو خداوند سه کس را لعنت کند. آن کس که آه و نفرین پدر به دنبالش هست. آن کس که اربابی دارد و از وی فرار می کند و در آخر کسی که مزد زحمت افراد را نمی دهد. یکی از افراد داخل مسجد گفت: معنی باطنی این سخنان چیست ؟
من و علی پدران امت هستیم.
نزد پیامبر (ص) رفتند تا از باطن ماجرا با خبر شوند. رسول اکرم (ص) شروع به تشریح سخنان کرد. من و علی پدران امت هستیم؛ خدا لعنت کند کسی که آه و نفرین ما را به دنبال خود دارد.امروزه ما چقدر کارهایی می کنیم که آه امام زمان (عج) را به دنبال خود می آوریم. ایشان پدر ما هستند.
از ولی مان فرار نکنیم.
نبی اکرم (ص) به جمله دوم رسیدند. ما اهل بیت مولا و ولی شیعیان هستیم. امروزه هر وقت گناه می کنیم؛ به تدریج از امام زمان (عج) دور می شویم. مراقب باشید. باید از سایر افراد به سمت وی فرار کنیم نه بالعکس.
صاحب الزمان (عج) را از یاد نبریم.
امیرالمونین (ع) با این حال بدشان داشتند این داستان را برای اصبغ بن نباته تعریف می کردند. به بیان سوم برسیم. ظاهر باطنی این سخن به این شکل هست. خداوند به بهشت رساندن ما را وظیفه اهل بیت قرار داده است. باید در جواب زحمات بزرگ شان به آنها محبت و مودت کنیم. چقدر به امام زمان (عج) در روز عرض ارادت داریم؟