مراسم شهادت امام باقر(ع) که مصادف با آخرین روز های بهار 1403 بود؛ در حسینیه فاطمة الزهرا(س) برگزار شد. گزارش تصویری،متنی و صوتی مراسم به شرح زیر است.

  • پیش‌منبر: کربلایی مهدی خدادادی
  • به کلام : حجت الاسلام سید علی موسوی
  • به نفس : کربلایی محمد چلیپا و کربلایی هادی افتخاری و کربلایی علیرضا رضایی

گزاره تصویری مراسم :

گزاره متنی سخنان سید علی موسوی:

شروع سخنان با مروری بر احکام

اگر احیاناً در رکعت های دوم نماز، خواندن تشهد را فراموش کردیم؛می توانیم تاقبل از رکوع رکعت سوم، بنشینیم و نشهد را بگوییم.

در غیر این صورت باید نماز را تمام کرده و در آخر سجده سهل به جا بیاوریم.

انشالله خدا به همه ی ما، توفیق فهمیدن احکام نماز را بدهد.

معرفی این ایام

ما امشب در شب شام شهادت امام باقر(ع) و شب خروج سیدالشهدا از مکه هستیم. در کل ماه ذی الحجة به ماه ولایت معروف هست. دلیل این امر گره خوردن اتفاقات  رخ داده در این ماه مانند لیلة المبیت و غدیر به نام امیرالمومنین هست. امشب درباره ی همه ی این موارد سزاوارهست، صحبت شود.

قدر خودمون را بدانیم دوستان.

امشب و دیشب عروسی دیدم. خدا را باید شاکر باشیم؛ که الان در این جلسه، با لباس عزاداری حضور داریم. اهل بیت به ما لطف و محبت کردند.

روایاتی از بهشتیان!

چقدر این روایت لذّت بخش هست؛ دوستان خوب دقت کنن.

شخصی که تازه وضو گرفته بود و از دستانش هچنان آب قطره قطره می ریخت، بر محضر امام باقر(ع) وارد شدند. از معصوم سوال کردند: یا امام باقر(ع)، من این سه ویژگی را دارم؛ به من بگو بهشتی می شوم یا خیر. امام باقر(ع) فرمودند:آن خصیصه ها را برایم بگو.

دوست داشتن اهل بیت و هر کس که آنها را دوست دارد؛ اولین ویژگی مرد بود.

متاسفانه  کسانی را داریم که معیار محبت خود به دیگران را نژاد آنها در نظر می گیرند. این اصلاً خوب نیست.! در مقابل هستند کسانی که معیار محبت خود به دیگران را بر اساس دین در نظر می گیرند. درست اش همین هست.

هر چیزی که شما حرام می دارید؛برای من هم حرام می شود.دومین ویژگی مرد بود.

ما با این مغز های کوچک مان، کی هستیم که برای حرف های معصوم فلسفه بافی کنیم؟ در اتفاقی که برای قوم موسی افتاد، آنهایی که آن همه خوبی از خدایِ موسی(ع) دیدیده بودند، همگی گوساله پرست شدند. تعداد آنها  600 هزار نفر بود؛ شش برابر ورزشگاه آزادی! خدا یک چیزهایی را منع می کند، که شاید ما اصلاً  حکمت آن را درک نکنیم. به عنوان مثال موسیقی، برای کشاندن مردم به هر کاری مانند همجنس بازی،شیطان پرستی و … از موسیقی استفاده می کنند. پس حق دارند که بگویند موسیقی حرام است.

ابتلاء عمومی ترین سنت الهی

خدا ما را در معرض امتحان قرار می دهد. یک نمونه در ماجرای نزدیکی حیوانات وحشی به حجاج زمان پیامبر(ص) و منع یهودیان از ماهیگیری در روز شنبه که دریا پر از ماهی بود .

هر چیزی که شما حلال می دارید، برای من هم حلال هست؛ سومین خصیصه آن مرد بود.

از نگاه اهل بیت خیلی از لذّت ها حلال شمرده می شوند. برای مثال آدم ها بزرگ می شوند،ازدواج کرده و صاحب اولاد می شوند. این امر خیلی هم خوب و صحیح است.

این مرد بهشتی می شود یا جهنمی؟

هنگامی که سخنان آن مرد تمام شد،امام باقر(ع) فرمود:بیا جلو. مرد به جلو رفت. حضرت فرمود: بیا جلو تر! حضرت دست مبارک اش را بر روی سینه اش کشید و فرمود: گوارا بُوَد بر تو بهشت؛ تو علاوه بر بهشتی بودن، در بهشت همنشین ما هستی. آن مرد با تعجب گفت:آقا چی گفتی؟ امام باقر(ع) فرمود: فردای قیامت،همنشین من هستی. آن فرد از حضرت خواسته دیگری داشت: می شود یک بار دیگر بر سینه من دست بکشی؟!

آخ اگر محبت امام زیر زبان کسی بیفتد.

رفقا مخصوصاً شما نوجوونا،بدانید الان که اینجا هستید،امام زمان(عج) بر روی سینه شما دست می کشه و می گه:دمتون گرم!

غریبی امام باقر(ع)

این آقا هنگامی که سه چهار سال سن داشت؛ وقایع کربلا را از نزدیک دیده و بعد ها بازگو کرده است. خود ایشان هم به غریبی خود واقف بودند که وصیت کردند؛ پس از شهادتشون 10 سال برایشان عزاداری کنند.

گزارش صوتی مراسم:

صوت مرسم

 

فهرست