ایامی که گذشت متعلق بود به شهادت خورشید یازدهم ولایت ، امام حسن عسکری علیه السلام . حسینیه فاطمة الزهرا (س) طبق روال سالیان گذشته برای این ایام مراسمی در نظر گرفت و آن را با مدد الهی برگزار کرد. در ادامه گزارش می توانید گزاره های تصویری ، متنی و صوتی این مراسم را ببینید. در طی این گزارش با ما همراه باشید.
- پیش منبر: حاج حسین شعبانی ، کربلایی مهدی خدادادی
- به کلام : حجت الاسلام سید علی موسوی ، حجت الاسلام سید محمد صادق بحرالعلوم
- به نفس : کربلایی محمد چلیپا
گزارش تصویری:
گزارش متنی:(گزیده سخنان عزیزان سخنران)
(گزیده سخنان حجت الاسلام سید محمد صادق بحرالعلوم)
در ایامی پر از عزا هستیم.
در ایامی پر از عزا به سر می بریم. ایام شهادت حضرت محسن (ع) ، ایام بستری شدن حضرت زهرا (س) ، روزهایی که جسارت شد به خانه ی امیرالمومنین (ع) و فردایی که روز شهادت پدر امام زمان (عج) ، امام حسن عسکری (ع) هست. امشب هم که شام وفات حضرت سکینه (س) هست. امشب بریم در خونه سکینه بنت الحسین علیه اسلام . کسی که که آنطور که از شواهد و روایات پیداست؛ دل از این دنیا کنده بودند. یعنی با این که در این دنیا زندگی می کردند و حضور فیزیکی داشتند ؛ ولی چشم داشت به اثرات دنیوی زندگی نداشتند.
از رابطه پدر دختری شون درس بگیریم.
اسم اصلی حضرت سکینه (س) ، آمنه بود . مادرشان رباب (س) به خاطر اینکه وی تسکین دهنده قلب پدرش اباعبدالله (ع) بوده؛ لقب و نام سکینه را برایش انتخاب کرد. کلا اگر بیاییم و نگاهی بیندازیم به زندگی اهل بیت ؛ اسامی دخترانشان را با توجه محبتی که بین پدر و دختر بوده ؛ برگزیدند. مثلاً امام علی (ع) به این دلیل اسم دخترشان زینب (س) بود که می گفتند این دختر زینت بخش من هست. ببینید چقدر عشق و محبت در بین شان بوده که حتی روی نام گذاری ها هم تاثیر بخش بوده است.
فضایل حضرت سکینه (س)
وی در سن هفتاد و پنج سالگی در خانه امام صادق (ع) در گذشتند. وی در طول عمر پر برکت خویش بسیار کار ها کردند. در بازگو کردن وقایع جانسوز کربلا بسیار تلاش کردند و نگذاشتند که وقایع فراموش گردد. وی در روز عاشورا یک جمله ایی خطاب به پدر گفتند که نهایت توحید شناسی و امام شناسی را در خود داشت. رو به پدر گفت: انگار مرگ را پذیرفتی پدر جان؟!! پدرش در جواب گفت: راضی ام به رضای خدا و هر آنچه اتفاق خواهد افتاد.
انشالله این خانه به حق حضرت سکینه (س) پر از آرامش و حال خوب باشد.
(گزیده سخنان حجت الاسلام سید علی موسوی)
رفقا امشب شب شهادت امام حسن عسگری (ع) هست. در ابتدا به بررسی حکمی از سوی خداوند می پردازیم.
آیاتِ قرآن دارای سجدهِ واجب
ما یک سری آیه داریم که هر گاه آنان را به زبان بیاوریم؛ بایستی در همان لحظه سجده به جا آورده و سه مرتبه ذکر سبحان الله را بگوییم. در این مورد به زبان آوردن خود آیه فقط برای به جا آوردن سجده شرط هست. یعنی اگر ما بشنویم، ببینیم و یا حتی در ذهن خود آن آیه را بخوانیم؛ به جا آوردن سجده لازم نمی باشد. آیات زیر آیاتی هستند که خواندشان سجده واجب دارد:
- آیه ۱۵ سوره سجده
- آیه ۳۷ سوره فصلت
- آیه ۶۲ سوره نجم
- آیه ۱۹ سوره علق
رابطه شکر کردن با پذیرفتن حق
قرآن کریم اشاره می کنه که شکر برای آدمی چنان تاثیری دارد که می تواند وجود انسان را وسعت ببخشد. این اشاره دارای یک نکته هست. در اینجا قرآن کریم نمی گوید شکر باعث زیادشدن روزی می شود؛ بلکه می گوید شکر کنی خودت زیاد می شوی.! ببینید مشکل اکثر افراد در رویارویی با حق این هست که این قدر روح شان کوچک است که نمی توانند حق را بپذیرند و پایش بمانند. شکر کردن این مشکل را حل می کتد.
انواع و اقسام رویایی با حق
دوستان عزیز در بحث رویارویی با حق ما سه حالت داریم. عده ایی کلا حق را قبول ندارند. گروهی حق را می پذیرند امّا در آنجا که نیاز هست پشت اش را نمی گیرند. و هستند کسانی هم که حق را می پذیرند و تا آخرین نفس از آن دفاع می کنند. مصداق بارز این توضیحات می شود زمان پیامبر (ص) و جانشین بر حق اش علی بن ابی طالب (ع) که کسانی اصلا ولایت شان را نپذیرفتند؛ در واقع در برابر دیدن حق نابینا شده بودند. کسانی هم بودند که اینان را پذیرفتند امّا در مواقع حساس پشتشان را خالی کردند. و عده ای هر چند کم و قلیل هم بودند که تا آخرین قطره خون شان را فدای اهل بیت علیهم السلام کردند.
و امّا آزمون های حق شناسی
دوستان امتحانات بسیار سخت بودند. ابن عباس که امروزه اهل سنت از او به عنوان مفسر قرآن یاد می کنند؛ در زمان امام علی (ع) اختلاس بسیار بزرگی کرد. مبلغ آنچنان بالا بود که امیرالمومنین (ع) به وی نامه زد و فرمود : چه خبرت هست؟. یا معاویه به سردار لشگر امام حسن مجتبی (ع) یک میلیون مثقال طلا داد. در زمان کنونی کدام یک از ما حاضر نیستیم به خاطر یک میلیون مثقال طلا به امام زمان (عج) پشت نکنیم؟. امتحانات همین قدر سخته. اینکه آدمی در لحظات خاص در جبهه حق بماند؛ نیازمند یک وسعت روح هست.
شبهات غیر واقعی علیه حق
همین الآن هم که ما اینجا نشستیم شاید دارای یک سری شبهات باشیم. این شبهات مختصر به زمانِ من و شما نیست. اکثرا متعلق به پانصد الی ششصد سال پیش و بعضی ها هم از زمان ولی معصوم در میان مردم بودند. در زمان امام صادق (ع) می گفتند: خدا که اصلا وجود نداره!!!. امروزه در شبکه های اجتماعی هستند آدم های کم عقلی که بدون توجه به هیچ چیزی مطالب غیر واقعی را انتشار می دهند و فقط دنبال گرفتن لایک هستند. ما در این زمانه باید روح مان را وسعت دهیم؛ ربطی به سن مان هم ندارد. خیلی ها بودند که در سن کم چنان در مورد امام زمان (عج) قابلیت نشان دادند که هزارتا پیرمرد این چنین نبودند.
شکر، راهکاری برای وسعت دادن روح
قرآن می گوید برای بزرگ شدن روح ات باید شکر کردن را یاد بگیری.رفقای عزیز ما در زندگی دچار اتفاقاتی خواهیم شد که نمی توانیم کاریش کنیم. اینجای کار باید صبر کرد و با خداوند درگیر نشد!. این زندگی روز به روز سخت و سخت تر خواهد شد. تازه الآن باز خوبه ما شیعیان دور هم نشستیم. روایت داریم در آخرالزمان از شدت اختلاف دو مومن را کنار هم نخواهی دید. یا امام مجتبی (ع) می فرمایند: می بینم روزی در آخرالزمان را که شیعیان بر روی هم آب دهان پرت می کنند. این طبیعی هست؛ هر چقدر به ظهور نزدیک تر شویم این دنیا تنگ و تاریک تر خواهد شد.
روحیه تشکر کردن باعث فروتنی می شود.
روایت داریم فردی که تمام امور اش میزون بود ولی چون اهل تشکر کردن نبود؛ راهی جهنم می شود. این ذات انسان هست که مورد تشویق قرار بگیرد. در روابط زناشویی ، خانم ها از مردانشان و مرد ها از خانم هایشان تشکر کنند بابت انجام کارها. این روحیه تشکر کردن را در خودمان جا بیندازیم. هر کسی هر کاری اعم از کوچک و بزرگ کرد ازش تشکر و قدردانی کنیم. بعد ها می فهمیم به سبب همین تشکر کردن متواضع و فروتن شده ایم.
در این مطلب به بررسی نشانه های مومن از زبان امام حسن عسکری (ع) پرداخته شده است.
گزارش صوتی: