این نامه در اوایل غیبت کبری برای شیخ ابو عبدالله محمد بن محمد بن نعمان مفید که از بزرگترین فقهای تاریخ شیعه به شمار می‌رود، شرف صدور یافته است. جالب توجه است که حضرت در این نامه همان مقدار از غیبت (90 سال تا زمان شیخ مفید) را تأخیر نام نهاده‌اند و برای بیدار شدن مردم از غفلت، نکات تکان دهند‌ه‌ای را تذکر داده اند. از آنجا که نامه مزبور طولانی است به بخشی از آن اشاره می‌گرد:

«… اگر شیعیان ما – که  خدای متعال ایشان را به اطاعت خویش موفق بدارد – با دل های متحد و یک پارچه بروفای به عهد و پیمان خویش اجتماع می‌کردند، ملاقات ما از آنها به تأخیر نمی‌افتاد و سعادت دیدار و مشاهده با معرفت برای آنها حاصل می‌شد و زودتر از این به دیدار ما نایل می‌شدند. آن چیزی که ما را از آنان دور کرده(و باعث طولانی شدن غیبت شده) است گناهان و خطاهایی است که مرتکب می‌شوند و ما چنین انتظاری از آنها نداشتیم…».1
1.بحارالأنوار؛ج53ص176.

۲ نکته‌ی مهم در نامه‌ی امام زمان(عج) به شیخ مفید

در این بخش نامه، دو نکته مهم جلب توجه می‌کند:

  1.  ناهمدلی در وفا نسبت به فرمان برداری از امام زمان(عج) و لزوم همدل شدن همه شیعیان برای وفای به عهد و پیمان امامت.
  2.  مرتکب گناه شدن شیعیان و ضرورت اتفاق همگی آنان بر توبه حقیقی و باز گرداندن حقوق از دست رفته امام (عج) به ایشان.

تذکر بسیار مهم این است که در رأس همه گناهان، گناه عدم انجام وظیفه نسبت به آستان مقدس امام عصر(عج) است.

این نامه در اواخر سال 412 هجری صادر شده و هم اکنون بیش از هزار سال از صدور آن می‌گذرد. به راستی کدامین اجتماع و کدامین اتحاد برای وفا به عهدی که شیعه با پیشوای خویش بسته است صورت گرفته است؟
کدام توجه و توبه دسته جمعی انجان شده است؟ آری، کوتاهی و عدم وفای به پیمان الهی، موجب محرومیت شیعه و جهان بشریت از این بزرگ‌ترین نعمت الهی شده و این جریان غفلت تا هم اکنون نیز ادامه یافته است. در روایت دیگری امام عصر (عج) فرمودند:

«چگونگی بهره‌مندی از من در دوران غیبتم چونان بهره بردن از خورشید است؛ زمانی که ابر ها آن را از دیدگان مستور می‌دارند.1
1.کمال‌الدین؛ج2ص485؛(باب45،ح4).

طبق این کلام شریف، وجه غیبت خورشید را باید در وجود ابر ها جست و جو کرد وگرنه آفتاب، بنا به همت خویش، یکسره قابل رویت است.

انشالله همه‌ی ما در زمره‌ی نوکران و خادمان درگاه امام وقت و زمانمان حضرت حجة‌ابن‌الحسن العسکری علیهماالسلام قرار بگیریم. «اللهم‌صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست