با کمک خدا و عنایت قمر بنی هاشم توانستیم مراسم شهادت حضرت ام البنین (س) را برگزار کنیم.در این نوشته به بررسی این مراسم می پردازیم. ابتدا عوامل اجرایی این مراسم را معرفی کنیم.
- پیش منبر: کربلایی مهدی خدادادی
- سخنران: استاد حاج محسن لاری
- مداحان: حاج باقر چناقچی، کربلایی محمد چلیپا
برای این عزیزان و خانواده هایشان از خدای بزرگ خواستار سلامتی و توفیق روز افزون هستیم.
گزارش تصویری
گزارش متنی
(سخنان ارزشمند استاد لاری)
این ایام را به ساحت مقدس قمر بنی هاشم (ع) و ولی عصر(عج) تسلیت می گوییم.امشبی که ما دور هم جمع شدیم؛ به نحوی هفتم حضرت زهرا هم به شمار می رود. امّا تصمیم داریم صحبت هایمان حول شخصیت حضرت ام البنین (س) باشد. صحبت هایم داراری دو مقدمه هست.
مقدمه اول
نقش مادران در تربیت فرزندان بسیار مهم هست. فرایند تربیت فرزندان از قبل از ازدواج شروع می شود. اولاد یک سری حق بر گردن پدر و مادر دارند. مثلا اینکه اسم مناسب داشته باشند یا تلاوت قرآن را یاد بگیرند. یکی از آن حق هایی که احتمالا تا حالا نشنیده باشید و بر گردن پدر هست؛ انتخاب مادر مناسب برای فرزندان اش هست.
بله درست شنیدید. عرض کردم که تربیت فرزندان از قبل از تولید شروع می شود. امروزه دانشمندان به نکته ای مهم رسیده اند. فقط صفات ظاهری به نسل بعدی منتقل نمی شود. بلکه میزان هوش و توانایی های ذهنی هم منتقل می شود. یکی از سفارشاتی که در زمان صدر اسلام می شد؛ این بود که به سراغ دایه های به اصطلاح احمق نروند. شیر مادر بر کودک تاثیر گذار هست.
ملاک برادران برای همسر گزینی بهره هوشی وی و وضعیت خانواده اش باشد. مورد داریم فرد خود دارای ویژگی های ذهنی مناسبی هست؛ امّا خانواده اش خانواده مناسبی نیستند. اینجور موقع ها حواستان باشد.
مقدمه دوم
به زمان صدر اسلام برویم. پیامبر اسلام(ص) توسط پدر عمروعاص بسیار مورد تمسخر اذیت می گرفت. به وی پیامی رسید که ای رسول خدا تو از طریق دخترت فاطمه(س) دارای خیر کثیری می شوی. خیر کثیر همان حسنین بودند. امامت قرار بود از طریق این بزرگواران ادامه پیدا کند. مامور حفاظت از این معصومین، امیرالمونین (ع) بودند.
در حالی که دوازده سیزده سال از شهادت بی بی دو عالم گذشته بود؛ علی (ع) به برادرش عقیل گفت: من بانویی می خواهم که خانواده اش همه نیرومند و رزمنده باشند. برادرش پاسخ داد که تنها گزینه برای تو فاطمه بنی کلاب هست. عقیل به نمایندگی از برادرش به خواستگاری حضرت ام البنین رفت.
بی بی ام البنین شب قبل از خواستگاری خوابی دیده بودند. وی در خواب دید آسمان بهش نزدیک می شود. ناگهان ماه به آغوشش می آید و سه ستاره به آسمان اضافه می شود. به دلیل دیدن این خواب با این ازدواج موافقت کردند.
زمانی که به خانه امام علی (ع) رفتند؛ داخل نمی شدند. گفتند باید حضرت زینب (س) اذن ورود بدهند. نمی گذاشتند امام علی (ع) وی را فاطمه صدا بزند. می گفتند: آوردن اسم فاطمه بچه ها را به یاد مادرشان می اندازد. من آمدم کنیزی این بچه ها را بکنم؛ نه اینکه جای دختر رسول الله(ص) را بگیرم.
در سال 26 هجری قمر منیر بنی هاشم (ع) به دنیا آمدند. امام (ع) کلا دوبار به هنگام خبری دویدند. یک بار برای این اتفاق فرخنده و یک بار به هنگام شنیدن خبر شهادت حضرت زهرا(س). بازوهای ابوالفضل(ع) را بوسیدند. حضرت ام البنین (س) دلیل این کار را پرسیدند.پاسخ دادند این دست ها قرار است برای حسین ام بریده شوند. بی بی ام البنین از شنیدن این خبر خوشحال شدند.
به مقدمه اول برگردیم. تاثیر مادر بر فرزند را اینجا می توان به چشم دید. حضرت ابوالفضل زیر دست سه امام بزرگوار و شخصیت هایی همچون حضرت زینب (س) و مادر عظیم الشان شان بودند. همین می شود که در واقعه عاشورا ما نهایت ادب را از وی مشاهده می کنیم.
گزارش ویدیویی